Stilkväll med Olof Nithenius

Välkommen på stilkväll torsdag 18 oktober kl 18-21. Olof Nithenius pratar herrmode och hur du skapar en smart garderob.

Vi bjuder på enklare förtäring och dryck.

Kostnad: 100:-

Biljett: köp din biljett här

Om kvällen: Olof kommer att guida oss i hur vi kan eller bör tänka när vi klär sig idag. Det blir en inblick i allmänna trender och förutsättningar i arbetsliv och samhälle som påverkar hur vi klär oss idag. Tanken är att vi ska få lära oss att shoppa smart. Olof tipsar om hur vi kan tänka kring att satsa på kvalitet och välja plagg som kan användas mycket och på många olika sätt. Han visar även konkreta exempel och hur man, med några små justeringar, kan skapa helt olika looks utifrån en bas av plagg. Under kvällen får vi även tips på hur man kan packa för en weekendresa i en stad där bara handbagage används.

Om Olof: Olof är en helt vanlig man som tack vare ett genuint intresse för mode fått möjlighet att jobba med detta och den stora äran att inspirera många män. Olof är kapitalförvaltare och har vid sidan om det de senaste 6 åren gjort en rad olika saker på temat stil. Hans fot in i branschen var när han fick frågan om att börja skriva om klassiskt manligt mode och stil för internetsidan Manolo.se, en sida som kommit att bli tongivande inom herrmode i Sverige och även en av de sidor med flest besökare inom denna genre. Successivt har han använt sig av sociala medier för att dokumentera de jobb han gjort inom mode varpå antalet följare på Instagram vuxit till över 62 000.

Sedan starten på Manolo har andra jobb tillkommit så som redaktör för modetidningen Plaza Uomo, frilanskribent för bland annat SvD:s A Perfect Guide, skomärket Crockett & Jones samt e-handlaren Care of Carl. Olof var våren 2016 ett av varuhuset Harrods ansikten i kampanjen Anatomy of Style och har även synts porträtterad i en rad tidningar och böcker däribland Financial Times How To Spend It.

Om du har frågor om eventet, vänligen kontakta oss på info@bomullsfabriken.com

Välkommen!